Food Festival kommer i år til at være mødested for hele den danske fødevarebranche.
Mere end 30 forskellige branchearrangementer er i støbeskeen og op mod 1.500 personer fra den danske fødevarebranche melder deres ankomst til festivalen. En af de virksomheder, der kommer er den danske whiskey-producent Fary Lochan. Morten A. Jørgensen, der er CEO for Fary Lochan, har allerede en lang række møder i bogen, og han ser frem til at holde møder med en række indkøbere fra ind- og udland.
– Det giver os en unik mulighed for at møde en masse forretningsforbindelser, som kan være med til at skabe øget vækst i vores virksomhed. Derfor er vi med på Food Festival, siger Morten A. Jørgensen, CEO hos Fary Lochan.
Også den nystartede virksomhed Fairdig, som laver økologiske og pålantebaserede færdigretter, ser frem til at blive en del af Food Festivals brancheaktiviteter.
– Jeg glæder mig specielt til at få en masse sparring fra de kokke, der er på festivalen, så jeg kan få inspiration til, hvordan mit sortiment skal udvikle sig i fremtiden, siger Lise-Lotte, der er en af stifterne af Fairdig.
Food Festival åbner tidligere for branchefolk
Helt konkret så åbner Food Festival dørene for branchen ekstraordinært tidligt fredag d. 7. september. Det betyder, at indkøbere og fødevareproducenter får et frirum, hvor de kan starte en dialog, der kan blive givende for begge parter. Desuden kan man deltage i de mere end 30 forskellige planlagte branchemøder, som er i støbeskeen i år.
– De seneste år har vist os, at de uformelle rammer gør, at man kan gå efter lige præcis de behov, man selv har. Branchen er der, så det er kun op til vores branchegæster at udnytte hele platformen. Der er i hvert fald rig mulighed for at komme hjem med masser af flueben på opgaveblokken, siger direktør for FOOD Aarhus, Anna Lund.
Branchefredag foregår i år fra kl. 11-13. Arrangementet er for indkøberen, der gerne vil finde nye og spændende produkter til hylderne, for procesteknologen, der søger inspiration til udvikling af et nyt produkt, for skribenten, der gerne vil komme med anbefalinger til sæsonprodukter, og for alle andre fagligheder inden for fødevare- og gastroturismebranchen, der er nysgerrige efter at få den seneste update på, hvilke tendenser der kommer til at tegne fremtiden i fødevarebranchen. Alt sammen inden festivalen åbner for andre, så der er tid og rum til dialog.
Food Festival forventer, at der fredag formiddag vil være op mod 1.500 personer fra fødevare- og gastroturismebranchen på Food Festival. Derfor vil der være rigtig god grobund for understøttelse af eller udvidelse af ens netværk.
De kan blandt andet se frem til at gå på opdagelse i et helt nyt område kaldet InnoFood@FoodFestival. Området er et samarbejde mellem Region Midtjylland, Innovationsfonden,
Future Food Innovation og Food Festival. På området viser otte ny-opstartede fødevarevirksomheder deres projekter frem. Fælles for virksomhederne er, at de alle er støttet gennem Innovationsfonden eller Future Food Innovation. Virksomhederne vil bruge Food Festival som en platform til at lave forbrugertest på deres produkter, og selvfølgelig også få dem vurderet og indgå en dialog med professionelle fra branchen
31.000 besøgende
Food Festival er Nordens største madfestival og en årlig begivenhed, der finder sted 7. – 9. september på Tangkrogen i Aarhus. Sidste år havde festivalen mere end 31.000 besøgende.
Foruden at være en af Danmarks største forbrugerevents er Food Festival også ét af fødevare- og turismebranchens årlige samlepunkter. Hvert år foregår der snesevis aktiviteter for branchen så som seminarer, inspirationsoplæg, afsætningsmøder osv. Aktiviteter der tiltrækker over 1500 personer med relation til fødevare- og turismebranchen.